Del Share on Facebook

Udvikling hos MTDK

Fra idé til virkelighed

Vi udvikler med kunderne

Transportører og vognmænd lever af at optimere logistik, når MTDK bliver involveret tidligt i processen, kan vi ofte bidrage til nytænkning og smarte løsninger, der kan betale sig. Et eksempel herpå er trailere, der lever op til transportreglerne i hele Skandinavien eller transportenheder med knivskarp vægtoptimering.

Mange kunder har vi hjulpet med udvikle og spare penge på transporten, måske kan vi også hjælpe dig?

Ring og få en uforpligtende snak med en specialist:

Morten Tang +45 8710 0036

Søren Holde +45 2158 1919

Ian Tambo +45 9244 0599

 

Vi har samlet en række historier om aktuelle løsninger som inspiration til dig.

 

Simpel løsning gav 50 % besparelse på omkostningerne.

Udfordringen er: Et uhensigtsmæssigt kørselsmønster, hvor man kører med en tom trailer på returvejen.

CargoFloor med åbenbar side skal transportere plader med en bredde på 2,60 meter i en lukket boks. Traileren måler 2,50 meter, altså mangler der 10 centimeter. I samarbejde med kunden udvikler vi en løsning, hvor siden på traileren kan køres ud og ind. Denne relative simple ændring betyder, at man nu kan levere de brede plader til fabrikken og i bonus tage træaffald med retur. Alt i alt har det givet en 50 procents besparelse på omkostningerne.

 

Faste aksler hurtigt tjent hjem

Udfordringen er: Kan vi lave en linktrailer uden sliddele, der skal skydes frem og tilbage, og med standardkomponenter som reservedele?

Linktrailere bliver introduceret i 2009. Det er to trailere efter hinanden, samlet til en længde på 25 m. Linktrailere er relativt dyre at vedligeholde med stor risiko for skader.

Vognmændene oplever således store frustrationer over at holde stille i Norge og Sverige, for at vente på fx et bøjet støtteben, der skal bestilles, pakkes, indfortoldes og fremsendes fra Danmark. Eller endnu værre kan det være en ødelagt specialskammel med leveringstid på to til tre uger.

I tæt samarbejde med kunden har vi som de første i Danmark udviklet et nyt linkchassis, hvor akslerne sidder fast, og opbygningen skydes frem og tilbage. Endvidere sørger vi for, at traileren er udstyret med standardkomponenter, der er tilgængelige i hele Norden.

Omkostningerne ved at holde stille er minimeret, og den lidt højere investeringen er nemt tjent hjem inden for en fireårig periode.

 

’Skub’ i stedet for ’tip’ højner sikkerheden

Udfordringen: Sikkert arbejdsmiljø uden risiko for, at traileren vælter.

Sikkerhed er og bliver et stort indsatsområde, hvor der konstant flyttes grænser, ikke mindst inden for byggeri, entreprise og industri.

Ved tip af våde, klistrede materialer kan der ske aflejringer i den ene side af traileren med stor risiko for, at den vælter.

Denne horisontale AMT Tiptrailer kan således IKKE tippe, derimod SKUBBER et stempel godset ud. Oprindeligt er den udviklet til metrobyggeriet i København, men traileren har nu fundet indpas i blandt andet transport af cement og kalk. Også i Norge er der interesse for traileren, specielt i byggerier hvor der ikke er højde nok til at tippe, eksempelvis i forbindelse med motorvejsbyggeri i tunneler o.l.

Konstruktionen sikrer stor stabilitet, mulighed for at tømme kassen 100 % og en aflæsningstid, der matcher almindelige 4-aksel tiptrailer.

Lastbilmagasinet skriver i 2013 om den horisontale tiptrailer: ”Aflæsningstiden af et helt læs - altså ca. 38 ton sten eller grus - er ca. to et halvt minut, oplyser MTDK - så der skulle altså ikke opstå ventetid, selvom denne specialtrailer kører sammen med almindelige 4-akslede tiptrailere.”

 

Innenlader til transport af betonelementer

På flere kundeopfordringer har vi udviklet en ny og mere stabil innenlader, med forbedringer på mange vigtige punkter:

 

  • 30 tons akseltryk
  • 2 liftaksler
  • To akselafstande, 8.150 mm til Danmark og 8.710 mm til Sverige
  • Fjernbetjening af kørehøjde
  • Indvendig læsselængde på 9,7 meter
  • Speciel bagende, der åbner hydraulisk, både vertikalt og horisontalt
  • LED-lys
  • Speciel zinkcoating inden lakering (øget holdbarhed)
  • Hydrauliske støtter for godssikring

 

 

Vægtoptimering

Lastbilens egenvægt betyder meget for vognmanden. Er den så lav som mulig, fås den højest mulige kapacitet, hvilket har stor indflydelse på såvel anvendelse som indtjening.

Vores dygtige ingeniører har solid brancheerfaring på dette felt og arbejder konstant på at skabe et velafbalanceret forhold mellem vægt og stabilitet og de bedste køreegenskaber.

 

Har du brug for at vide mere eller en konkret forespørgsel, er du altid velkommen til at kontakte os.